POTRAWY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO

Schab nadziewany pieczarką i serem, panierowany

Schab nadziewany serem i szybką, panierowany

Schab nadziewany porem i boczkiem, panierowany

Roladki rycerskie - schab nadziewany w sosie serowym

Schab saute w sosie kurkowym    

Schab saute w sosie tymiankowym

Schab panierowany, zapiekany porem, boczkiem i ogórkiem

Schab panierowany, zapiekany z ananasem i serem

Rolada wieprzowa z krojonym środkiem

Rolada wieprzowa z mielonym środkiem

Karczek grilowany z cebulką

Karczek zapiekany, pieczarka, orzech, ser

Karczek w sosie pieczarkowym

Karczek w sosie kurkowym

Kasler - karczek wędzony, gotowany, podany na kiszonej kapuście

Karczek zapiekany w sosie pomidorowym

Karczek - pieczeń

Żeberka pieczone podane na kapuście kiszonej z ziemniakami

Żeberka wędzone, gotowane podane na kapuście kiszonej

Kotlety mielone

Klopsiki w sosie koperkowym

Szaszłyki

Polędwiczki w sosie pieczarkowo - czosnkowym

Polędwiczki w sosie kurkowym

Golonka pieczona podana na kapuście kiszonej

 

 

POTRAWY Z MIĘSA DROBIOWEGO

Filet drobiowy nadziewany pieczarką i serem, panierowany

Filet drobiowy nadziewany szpinakiem i mozarellą, panierowany

Filet drobiowy nadziewany mięsem mielonym, panierowany

Filet drobiowy nadziewany serem i szynką, panierowany

Sakiewka drobiowa w sosie cebulowym

Filet drobiowy panierowany

Filet drobiowy panierowany w migdałach

Filet drobiowy panierowany w cieście naleśnikowym

Filet drobiowy panierowany w cieście piwnym

Kolorowe kotlety drobiowe

Kawałki kurczaka z sosem czosnkowym

Filet drobiowy zapiekany szpinakiem i pomidorem

Filet drobiowy zapiekany pieczarką i serem

Szaszłyki

Udka z kurczaka

Udka nadziewane mięsem mielonym

Udka nadziewane pieczarką i serem

Udka z kaczki - pieczone

Kaczka - pieczona

Skrzydełka drobiowe ieczone

Gęś pieczona

Potrawy z indyka na specjalne życzenie

Kulka z mięsa drobiowego mielonego nadziewana serem, podana w sosie greckim

 

 

POTRAWY Z RYB

Filet rybny panierowany

Filet rybny w cieście naleśnikowym

Pstrąg pieczony z warzywami

Filet rybny zapiekany ze szpinakiem

Kotleciki mielone z ryby

 

 

POTRAWY Z DZICZYZNY

Pod specjalne zamówienia

 

 

POTRAWY WEGETARIAŃSKIE

Kotlety z jaj

Kotlety z kapusty

Kotlety z grochu

Ser panierowany

Ser camembert panierowany z dodatkiem żurawiny

Gołąbki z kaszą

Gołąbki z ryżem i pieczarkami

 

 

SURÓWKI

Surówka z kapusty białej

Surówka z kapusty białej z czosnkiem i majonezem

Kapusta biała gotowana

Surówka z kapusty czerwonej

Kapusta czerwona gotowana - modra kapusta

Surówka z kiszonej kapusty

Kapusta kiszona zasmażana

Sałata lodowa - grecka

Sałata masłowa z sosem vinegrett

Sałata z domieszką kiełków i sosem chrzanowym

Surówka z marchwi z mandarynką

Surówka z marchwi z selerem

Marchewka z groszkiem

Mizeria z ogórków

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem

Kapusta pekińska na ciepło

Surówka z selera z orzechami i rodzynką

Surówka z białej rzepy

Sałatka z buraczków

Brokuł, kalafior zapiekany sosem beszamel

Brokuł, kalafior z masłem i bułką tartą

Brokuł, kalafior z masłem i migdałem prażonym

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Fasolka szparagowa - surówka

Surówka z rukolą i roszponką

W sezonie: szparagi z wody

Surówka z pory z groszkiem

 

 

POTRAWY Z ZIEMNIAKÓW

 Kluski śląskie

Kluski szare - pyzy

Ziemniaki puree z koperkiem

Ziemniaki zasmażane z boczkiem i cebulą

Placki ziemniaczane

Frytki

Kuleczki ziemniaczane smażone

Wałeczki ziemniaczane smażone

Ziemniaki z pieca

Ziemniaki - cantry

Go to top